کاربر گرامی  خوش آمدید ... 
  • دانلود پایان نامه تاثیر آموزش خانواده بر اصلاح اختلالات رفتاری کودکان

    پیشگفتار

    یکی از جنبه هایی که توجه خاص علمای تعلیم و تربیت و روانشناسی را به خود جلب نموده سالهای اولیه زندگی کودک است، چه در این سنین است که چهارچوب اصلی شخصیت کودک پی ریزی می شود و در مراحل بعدی رشد و تکامل می یابد

    این مسأله باعث گردیده که به تعلیم و تربیت کودک در سنین پیش از دبستان با دیدی عمیق و علمی نگاه شود و کودک به عنوان رکن اساسی تعلیم و تربیت بیش از پیش مورد توجه متخصصان و مسئولان تربیتی قرار گیرد .

    کودکان بزرگترین ثروت هر کشور محسوب می شوند و امروزه تردیدی وجود ندارد که سرمایه گذاری در راه تأمین و سعادت و رفاه اطفال و تعلیم و تربیت آنان از سرمایه گذاری در هر رشته دیگر سودمندتر و نتیجه بخش تر است . در سنین پیش دبستانی مشکل بزرگ مربیان و والدین آماده کردن کودک برای زندگی در آینده است .

    مقــدمـــــه

    باید به این نکته باور داشته باشیم که سالهای اولیه زندگی کودک در شکل گیری شخصیت وی نقش مهم وموثری ایفاء می کند بطوریکه اکثر علمای تعلیم و تربیت و متخصصان علوم رفتاری توجه خاصی به این دوران کرده و با دیدی عمیق وموشکافانه به تجزیه وتحلیل آن پرداخته اند.

    همزمان با بهبود وضع بهداشت ،تغذیه ،امکانات پزشکی و…

    بسیاری از والدین و مربیان و معلمان آموزشی نیز به برکت برخورداری از علوم وتکنولوژی جدید و دانشهای مربوط به علوم رفتاری با دیدی عمیق تر به مسئله تعلیم و تربیت پرداخته اند البته چه بسیارند خانواده هایی که وظایف خویش در باره فرزندانشان را نمی دانند و با توسل به روشهای مطرودی چون خشونت و تنبیه های بدنی بجای شکوفا کردن استعدادهای خدادادی این قشر مهم به تحقیر و تنبیه آنان پرداخته و زمینه های اختلال رفتاری را در آنها ایجاد می کنند.

    گاهاً مشاهده می شود کودکان در طی فرایند رشدشان با مشکلات و مسائلی روبرو می شوند که به تنهایی قادر به حل آنها نیستند و گاه والدین نیز از حل آنها عاجز می مانند و این تصور بر ایشان بوجود می آید که کودکشان دارای اختلالات رفتاری است در اینجا باید بگوئیم که این مشکلات در طی دوران رشد کودک امری عادی و طبیعی است که به سرعت با رشد کودک از مرحله ای به مرحله دیگر از بین می روند ولی گاه مشاهده شده که این اختلالات مدت زمان طولانی دوام آورده و مشکلات دیگری را پدید می آورند که در اینصورت باید نگران شده و به فکر چاره ای برای آنها باشیم.

    نحوه برخورد با کودکان دارای اخـتلال

    کودکانی که دارای اختلال یا مشکل هستند، بنابر ماهیت رفتارهایشان، از لحاظ احتیاجات روانی، عاطفی، تربیتی و آموزشی با سایر کودکان تفاوت دارند. از این رو برای برخورد صحیح، تربیت، بازپروری و اصلاح رفتارهای نامطلوب آنها لازم است، موارد زیر رعایت شود:
    ۱- علل متفاوتی می تواند زیر بنای مشکلات رفتاری مشابهی باشد و همچنین انواع متفاوت مشکلات رفتاری می تواند از علل مشابهی حاصل شود. بنابراین قبل از هر اقدامی باید، در پی کشف علت یا علل ایجاد کننده رفتار برآمد .
    ۲- اعتماد به نفس و خونسردی مهمترین عامل موفقیت در غلبه بر مشکل است زیرا بسیاری از مسائل دوران کودکی چیزی نیستند جز بحرانهای زودگذر مراحل رشد ، که خودبه خود بهبود می یابند، با این حال بهتر است با مشکلات برخوردی صحیح و منطقی داشت. یعنی اگر مشکل موقتی و به ندرت اتفاق می افتد، آن را بیش از حد بزرگ نکنید . اما اگر مشکل به حدی مهم و جدی است که کودک را دچار ناراحتی کرده و رشد بالقوه آنها را با خطر روبرو ساخته باید با خونسردی و به روش صحیح کودک را در گذر این بحرانها کمک کرد…

    منابع و مآخذ :

    ۱ ) آیزنبرگ ، نانسی ، رفتارهای اجتماعی کودکان . ترجمه بهار ملکی ، تهران : انتشارات شمشاد، ۱۳۷۹٫

    ۲ ) افروز ، غلامعلی ، مقدمه ای بر روانشناسی آموزش و پرورش کودکان استثنائی. تهران : انتشارات دانشگاه تهران ، ۱۳۷۵ .

    ۳ ) احمدی ، علی اصغر ، اصول تربیت . تهران : انتشارات سازمان انجمن اولیاء،۱۳۷۸

    ۴ ) استوپارد ، میر یام ، پاسخ به پرسشهای کودکان ، ترجمه سهیلا آزادگان ، تهران : نشر رامین ، ۱۳۷۸ .

    ۵ ) اسپارگی ، برنارد ، آموزش در دوران کودکی ، ترجمه محمد حسین نظری نژاد . مشهد : انتشارات آستان قدس ، ۱۳۷۴ .

    ۶ ) بیابانگرد ، اسماعیل ، روانشناسی نوجوانان . تهران : انتشارات دفتر نشر و فرهنگ ، ۱۳۷۸ .

    ۷ ) بهشتی ، احمد ، تربیت کودک در جهان امروز . قم : انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزهعلمیه، ۱۳۷۷ .

    ۸ ) برگ و گال ، روش تحقیق در علوم تربیتی ، ترجمه قربانعلی سلیمی . تهران : ۱۳۷۹ .

    ۹ ) جعفری ، علامه محمد تقی ، تعلیم و تربیت اسلامی . تهران : انتشارات گلشن ، ۱۳۷۸ .

    ۱۰ ) جهانگرد ، یداله ، نحوه رفتار والدین با فرزندان . تهران : انتشارات انجمن و اولیاء و مربیان،۱۳۷۸ .

    ۱۱ ) جان بست ، روشهای تحقیق در علوم تربیتی و رفتاری ، ترجمه پاشا شریفی و نرگس طالقانی. تهران : انتشارات سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، ۱۳۷۱ .

    برای خرید این محصول می توانید از طریق زیر عمل کنید

    • کد محصول : ۱۳

    • تعداد صفحه ۱۰۰

    • قیمت : ۱۰۵۰۰تومان یازده هزار

    نکات مهم قبل خرید :

    ۱- نحوه دریافت به صورت دانلودی هست و شما بعد از پرداخت اینترنتی بلافاصله (اتوماتیک) فایل را می توانید دریافت کنید.
    ۲- در صورت مشکل با پشتیبانی سایت در تماس باشید
    ۳- اعتبار ما در گرو کیفیت خدمات ، تکریم مشتری و رضایت شما است
    ۴- لینک خرید در قسمت پایین می باشد ،فرمت فایل ورد (Word) بوده و قابل ویرایش و آماده چاپ می باشد.

    دانلود

     

دریافت لینک دانلود به صورت خودکار بلافاصله پس از پرداخت

امکان پرداخت آنلاین از طریق کلیه کارت های عضو شتاب

آخرین مقالات